افزایش سرعت سایت – چجوری سرعت سایت را موشک کنیم؟ 💎

افزایش سرعت سایت – چجوری سرعت سایت را موشک کنیم؟ 💎

نیایش نادری

افزایش سرعت سایت به جرعت مهم ترین موضوع در سایت و سئو سایت میباشد که در حال حاضر همه صاحبین وبسایت ها باید در نظر داشته باشند. ✅

در این مقاله بصورت کامل هرچیزی که نیاز دارید تا سرعت سایتتان را به موشک برسانید و تا حد زیادی افزایش دهید گفته ایم. نکات را انجام دهید و اگر سوالی داشتید، در بخش کامنت ها مطرح کنید.

چرا سرعت سایتت را بالا نمی بری؟

از مهم ترین دغدغه های مدیران وب سایت ها و سئو کاران داشتن رتبه های بهتر در موتور های جست و جو گری مثل گوگل است.

در سال 2006 سایت آمازون با اعلام آمار بازدید سایت خود اعلام کرد به ازای هر 100 میلی ثانیه افزایش سرعت سایت خود یک درصد درآمد بیشتری به دست میاره پس از این طبق اعلامیه ای گوگل اعلام کرد باید سرعت بارگذاری سایتتون را افزایش بدهید تا رتبه ی بهتری در نتایج جست و جو شده داشته باشید. پس دیگه افزایش سرعت سایت دیگه یه انتخاب نیست بلکه میشه گفت اجباری است.

آمازون

در نظر داشته باشید که سرعت یک سایت رابطه ی مستقیم با موفقیت و پیروزی اون سایت داره و هرچی این سرعت کاهش پیدا کنه به شکست نزدیک تر میشه. یکی از گزینه ها و نکاتی که باعث میشه از رقیبانتون پیشی بگیرید قطعا سرع سایت هست. درسته که قبلا سرعت سایت خیلی مهم نبود اما امروزه یکی از دلایل مهم در زمینه ی موفقیت در بازاریابی اینترنتی است.

در این مقاله به شما نکات و دلایلی گفته میشه که هم تجربی هم عملی ثابت شده است. با پر سرعت شدن اینترنت امروزه کاربران با کوچک ترین تاخیر در بارگذاری صفحه آن را میبندند پس کوچک ترین تاخیر مساوی است با شکست تدریجی سایت.

منظور از سرعت سایت:

زمانی که طول میکشد موتور جست و جو گر به طور کامل یک سایت را بارگذاری کند را سرعت سایت می گویند. توجه داشته باشید که سرعت صفحه با سرعت سایت متفاوت است. سرعت صفحه در واقع به زمانی گفته میشود که یک صفحه به طور کامل بارگذاری می شود.

سرعت بارگذاری یک سایت در 1 ثانیه در بهترین حالت است اما اگه این زمان بین 1 تا 3 ثانیه باشد هم بسیار عالی است.

ولی استاندارد بارگذاری یک صفحه معمولا بین 3 تا 7 ثانیه است. در صورتی که به این زمان توجه نکنید نرخ پرش از سایتتون افزایش پیدا میکنه و کاربران خود را از دست می دهید. پس برای بهبود سایت خود سرعت آن را افزایش دهید.

البته باید قبول کرد سرعت اینترنت در ایران به نسبت قبل رشد خیلی بالایی داشته است اما باز هم سرعت اینترنت به نسبت جهانی خیلی پایین تر است. با این توضیحات سرعت سایت در ایران با تاخیر 1 تا 2 ثانیه باز هم قابل قبول است.

افزایش سرعت سایت چه تاثیراتی دارد؟

طبق گفته ی strangeLoop اگه سایتتون فقط یک ثانیه تاخیر در بارگذاری صفحه داشته باشه 7% از آمار فروش 16% از رضایت مشتری و 11% از بازدید صفحات کاهش پیدا می کند. پس اگه بازدید صفحه رضایت مشتری و آمار فروش براتون مهمه از میلی ثانیه بارگذاری سایتتون هم غافل نشوید. از طرفی سرعت سایت هم برای سئو خیلی مهم است.

در قدیم با پایین بودن سرعت اینترنت مردم زمان زیادی را منتظر می ماندند تا صفحه ی مورد نظرشان بارگذاری شود اما امروزه با افزایش سرعت اینترنت مردم دیگر زمان خود را صرف بارگذاری یک صفحه نمی کنند.

نحوه بررسی سرعت سایت

برای اینکه به نتیجه مطلوب از لحاظ افزایش سرعت سایت برسیم، نیاز هست که شرایط و سرعت فعلی سایت را درک کنیم.

شاید موقعی که خودتان وارد سایت میشوید فکر کنید که سرعت سایت خیلی هم خوب است و کند نیست اما اینطور نیست. اما این تصور فقط کش (cash) مرورگر است که باعث این حس در شما میشود.
وقتی شما از سایتی دیدن می کنید مرورگر شروع به ذخیره ی بخش هایی از وب سایت می کنه تا سری بعد همین وب سایت را با سرعت بیشترب برایتان به نمایش بگذارد. این روند کش (cash) نام دارد و باعث میشه نتونید سرعت واقعی سایت را متوجه بشید.

حالا برای سنجیدن سرعت سایت خود میتوانید از این روش ها استفاده کنید:

  • Website speed test: با استفاده از ابزار رایگان website speed test میتوانید سرعت بارگذاری صفحه ی سایت و سایز صفحه ی سایت را ببینید. در ضمن این ابزار مناسب سایت های وردپرسی نیز می باشد.
  • Gtmetrix: قطعا محبوب ترین ابزار در ایران در زمینه ی سرعت سایت gtmetrix است. خیلی راحت میتوانید وارد این سایت شوید و سرعت سایت بهمراه مشکلات را پیدا کنید.
  • Pagespeed insights: این ابزار توسط خود شرکت گوگل طراحی شده است. این ابزار هم سرعت سایت را می گویید و هم راه کارهایی برای افزایش سرعت سایت پیشنهاد می دهد اما این ابزار فقط یک ایراد دارد. ایراد آن این است که برای کاربران ایرانی نیاز به تغییر آی پی است.

راه کار های عملی افزایش سرعت سایت

1- هاست:

اولین روش داشتن یک هاست خوب است. تا جایی که ممکن است از هاست های اشتراکی استفاده نکنید. اگه مشکل هزینه ندارید از سرور های خصوصی یا نیمه خصوصی استفاده کنید. از هاست خوب و مناسبی که سرعت خوبی دارد استفاده کنید. اگر بیشتر یا همه ی کاربران سایت شما ایران هستند حتما از هاست داخل ایران استفاده کنید.

2- بهینه سازی تصاویر:

درسته که هر کسی از دیدن تصاویر با کیفیت لذت میبرد اما باید از حجم این تصاویر کم کنیم.

هر چی حجم صفحه ی مورد نظر بیشتر باشد سرغت بارگذاری سایت هم به همون اندازه پایین تر می آید. تصاویری که آپلود میکنید تاثیر زیادی در حجم صفحه ی مورد نظر دارد. پس تا جایی که امکان نداره از حجم عکس هاتون کم یا فشرده کنید.

برای تصاویر گرافیکی فرمت png و برای تصاویر طیعی از jpg استفاده شود. توجه کنید حتما قبل از آپلود تصاویر آن ها را با کمک فتوشاپ یا jpeg imager و یا سایت tinypng به راحتی فشرده کنید تا حجم کم تری را بگیرند.

میتوانید از پیام رسان تلگرام نیز استفاده کنید. امروزه برای بهینه سازی تصاویر از تلگرام هم استفاده میشود. پیام رسان تلگرام میتواند با ارسال تصاویر برای فردی و ذخیره ی مجدد آن عکس با کیفیت اما حجم کم را به ما بدهد.

3- افزونه ی کش مرورگر:

در حال عادی هر بار که کاربر وارد وب سایت میشود سرور سایت اطلاعات پایگاه داده و فایل های php را دریافت میکند و در فرمت html نمایش میدهد. اما این روند طولانی و زمان بر است.

برای از بین بردن این زمان طولانی نیاز به نصب افزونه ی کش مرورگر است. با نصب این افزونه با اولین ورود به سایت و بارگذاری آن بخشی از اطلاعات و داده های سایت که معمولا ثابت هستند در حافظه ی سیستم کاربر ذخیره می شود. حالا اگه کاربر برای بار دوم وارد سایت شود دیگه روند طولانی را طی نمیکند و خیلی سریع تر اطلاعات از کش نمایش داده میشود.

اگر وب سایتتون وردپرس هست میتونید از افزونه های زیر استفاده کنید.

  1. W3 total cache
  2. Wp super cach
  3. Wp rocket
  4. LiteSpeed cache

4- قالب مناسب:

یکی دیگر از راهکار های افزایش سرعت سایت، قالب مناسب میباشد.

بعضی از قالب ها انیمیشن و تحرکات بیهود و نامناسب دارند. بیشتر سعی کنید از قالب های ساده و کم حجم استفاده کنید تا شاهد کندی سرعت سایت نباشید.

اگر وبسایت فروشگاهی دارید یا قصد راه اندازی همچین وبسایتی را دارید، برای انتخاب قالب مناسب مقاله: بهترین قالب فروشگاهی وردپرس را مطالعه کنید.

5- فعالیت پس زمینه:

مثلا زمانی که شما در یک وب سایت در حال مطالعه هستید امکان دارد در پشت صحنه ی آن افزونه ی بکاپ گیری در حال بکاپ است و یا اتفاقات دیگر. سعی کنید اینجور اقدامات را به زمان بهتری موکل کنید مثلا زمانی که وب سایت ترافیک کمتری دارد چون اینجور اقدامات باعث ایجاد کندی سرعت سایت میشود.

6- CDN:

شبکه ای بزرگ است که از سرور های مختلف در موقعیت های مختلف در جهان تشکیل شده است.

اگر وب سایت شما بازدید کنندگانی از خارج از کشور دارد حتما از CDN استفاده کنید. با CDN می توانید اطلاعات سایتتون را در سرور های جهان ذخیره کنید با انجام این کار سرعت سایت شما افزایش پیدا می کند چون اطلاعات از نزدیک ترین سرور ارسال میشود نه از سرور اصلی ایران.

برای آموزش نصب آن میتوانید به سایت Cloudflare مراجعه کنید.

7- Gzip:

Gzip یکی از کار آمد ترین برنامه ها در زمینه یفشرده سازی است. با استفاده از Gzip میتوان تمام صفحات وب سایت و فایل های css را قبل از ارسال به سرور اول فشرده کرد و بعد ارسال شود.

با استفاده از Gzip میتونید حجم فایل های بالای 150 بایت را تا 70 درصد کاهش بدید. فقط در نظر داشته باشید که حتما سطر های خالی بین کد ها را از بین ببرید و کامنت ها هم پاک کنید و تا جایی که مقدور است فایل را فشرده کنید.

8- کم کردن ریدایرکت‌ها:

با کلیک روی بعضی از لینک ها بعد از باز شدن صفحه ی سایت به صورت اتومات وارد صفحه ی جدیدی میشید که همان ریدایرکت است. با کم کردن این ریدایرکت ها میتونید سرعت سایتتون را افزایش بدید.

9- Lazy load:

اگه تصاویر و ویدئو هی زیادی را در سایتتون آپلود کردید بهتره حالت بارگذاری کند را فعال کنید.

در این روش همه ی تصاویر و ویدئو ها به یک باره نمایش داده نمیشوند بلکه متناسب با مشاهده ی کاربر به نمایش گذاشته میشوند. یعنی با هر بار بالا یا پایین رفتن کاربر تصاویر نمایش داده میشن. این روش یکی از بهترین روش ها برای افزایش سرعت سایت است.

برای فعالسازی قابلیت لیزی لود، میتوانید از افزونه های کشی که معرفی شد، استفاده کنید.

10- کاهش تعداد المان ها:

با حذف درالمان های غیر مهم و نا متناسب میتونیم تعداد درخواست هایی که برای سرور ارسال میشود را کاهش داده و به افزایش سرعت سایت اضافه کرد.

11- به روز نگه داشتن سایت های وردپرسی:

هم خود وردپرس و هم همه ی پلاگین ها دائم در حال به روز رسانی هستند. با آپدیت کردن وردپرس و پلاگین ها میتوانید تا حد زیادی در سرعت سایت موثر باشید.

حرف آخر

همونطور که در ابتدای این مقاله گفتم سرعت سایت یکی از اصلی و مهم ترین پارامتر های جذب کاربر و سئو سایت هست.

داشتن یک سایت با سرعت بالا و بهینه شده خیلی کار سختی نیست. با استفاده ی زیاد مردم از اینترنت باید حداقل کاری که میتوان برای آن ها در ورود به سایت انجام داد سرعت بارگذاری خوب است.

تجربه نشون داده حتی کاربران ثابت سایت هم در مواجه با کندی سایت و بهینه نبود آن باعث ترک آن ها از سایت شده.

بنابراین از نکات گفته شده در این مقاله به عنوان یک چک لیست استفاده کنید و با مرور و بررسی کردن منظم این نکات تجربه ی استفاده ی یک وب سایت خوب را به کاربر ارائه دهید.

هر زمان که احساس کردید سرعت سایتتون کند شده حتما پیگر رفع مشکل آن باشید.

آموزش ها و نکات گفته شده در این مقاله ثابت شده است چون این نکات از مرجع های معتبر دسته بنی شده اند. مطمئن باشید با انجام دادن این نکات نتیجه ای فوق العاده خواهید داشت.

امیدوارم از مقاله افزایش سرعت سایت راضی بوده باشید ممنونم که تا اینجای مقاله همراه من بودید.

به این مقاله امتیاز بده

مقالات مرتبط

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد